Info kiai-Tai Chi Chuan / Kiai-Qi Gong

P1020082

Kiai-Tai Chi Chuan / Qi Gong bestaat uit het trainen van het lichaam, de innerlijke energie en de geest, “Jin-Chi-Shen”.

In tegenstelling tot andere Tai Chi scholen wordt in onze lessen geen muziek gebruik waarop de Tai Chi en Qi-Gong beoefend wordt. de uitgangspunten van Kiai-Tai Chi / Qi-Gong zijn de martiale uitgangspunten zoals die van uit het Dim Mak ontstaan zijn. Kiai Tai Chi is dus een krijgskunst en wordt als zodanig beoefend. De oefeningen worden weliswaar rustig en ontspannen uitgevoerd en er ook geen fysiek contact zoal bij de “harde” krijgskunsten.

Tai Chi is als zacht kabbelend water, meegaand maar ook sterk en onstuitbaar als het nodig is.

Tai Chi is een eeuwenoude fascinerende krijgskunst waarvan de wortels in China liggen wat veelal beoefend wordt als bewegingsleer.

De lessen worden gecombineerd met de energetische aspecten van het Kiaido en (Kiai)Qi-Gong, een methode om lichaam en geest weer in balans te krijgen en te houden en dateert van uit de periode van Bodhidharma (Da Mo in het Chinees) een Indiase monnik die met zijn ontwikkelde Qi Gong technieken aan de basis heeft gestaan van het Shaolin Kung Fu.

Deze technieken stimuleren de helende eigenschappen van het lichaam volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde gebaseerd op de 5 elementen leer.

Naast de helende eigenschappen is het kiai-Tai Chi Chuan / Qi Gong ook een goede manier om het lichaam soepel en sterkt te maken en te houden.

Dit wordt oa bewerkstelligd door de combinatie met Shaolin technieken.

Doelstellingen van Kiai-Tai Chi Chuan / kiai-Qi Gong zijn:

  • het verwerven van harmonie in lichaam en geest.
  • het bevorderen en onderhouden van de gezondheid.
  • het bevorderen en onderhouden van soepele en sterkte pezen, spieren en gewrichten.
Kiaido Nederland
Budo Society Musashi